Contacteer ons: +32(0)9 391 46 26 of info@newance.be

Pieter-Jan Claeysens

Back-end webdeveloper

Bij Newance verzorg ik de back-end van de websites. Dat is het technische gedeelte van een website, vergelijkbaar met de bedrading van een computer of de motor van een auto. De modale bezoeker komt zelden in aanraking met die technologie, maar de back-end is cruciaal voor de performantie van elke website.

Op de middelbare school ben ik mij gaan toeleggen op programmeren. Ook buiten de schooluren programmeerde ik sportpronostiekwebsites voor mijn vrienden. Tijdens mijn verdere studies proefde ik van verschillende programmeertalen, maar PHP bevalt me het meest. Bij Newance schrijf ik voortdurend webapplicaties in PHP.

Het is mijn taak om gebruiksvriendelijke modules te schrijven, zodat ook klanten zonder technische achtergrond hun website makkelijk kunnen beheren. Het klinkt tegenstrijdig, maar hoe gebruiksvriendelijker de website, hoe ingewikkelder de back-end. Gelukkig haal ik net daar veel voldoening uit.

Eenvoud is een grote deugd. Maar het vereist hard werk om het te bereiken en opleiding om het te appreciëren. En erger: complexiteit verkoopt beter.

Edsger W. Dijkstra

Heb je inspiratie voor een nieuwe website of ontbreekt het net daaraan?

Kom dan even langs voor een kennismaking met ons team. Je vertrekt gegarandeerd met frisse ideeën over de manier waarop je nieuwe website of webshop je bedrijfsactiviteiten doet groeien.

Maak nu een afspraak