Contacteer ons: +32(0)9 391 46 26 of info@newance.be

Xylos

Gemiddeld 80 online inschrijvingen per week
  • Een corporate- en een learningwebsite
  • Zoekmachineoptimalisatie (SEO)
  • Zeer uitgebreid en flexibel CMS
  • Op maat geprogrammeerd in Drupal
  • Koppeling met CRM-systeem van Microsoft Dynamics

Diagnose en scope

Xylos levert ICT-oplossingen aan bedrijven en begeleidt hen tijdens digitale transformaties die een efficiënter werkproces tot doel hebben. Daarnaast biedt het bedrijf tal van opleidingen aan voor eindgebruikers en IT-professionals. Deze twee op zichzelf staande activiteiten hebben elk een eigen doelgroep en website.

Xylos wilde zijn bereik en toegankelijkheid vergroten. Daarom werkten we samen met een externe SEO-specialist zodat potentiële klanten op een organische manier de weg naar de Xylos-website zouden vinden.

Katrien Vanherck (marketing manager bij Xylos): “Vooral het learninggedeelte was toe aan een update. Wij bieden honderden opleidingen aan in diverse formats - open opleidingen, opleidingen op maat, webinars, ... - en dat aanbod verandert bovendien dagelijks. Daarom hadden we nood aan een website die helemaal mee was met de laatste innovaties in ons opleidingsaanbod. Omdat 1 op 4 websitebezoekers mobiel surfen stond een responsive design hoog op de prioriteitenlijst. Een vlotte synchronisatie tussen de website en ons CRM moest bovendien onze interne administratie vereenvoudigen.”

De corporate website moest een content-platform worden en stelde op technisch vlak weinig eisen. De learning website daarentegen was een behoorlijke uitdaging op het vlak van programmering en data-architectuur.

Omdat ons aanbod voortdurend verandert, wilden we een website die vlot synchroniseert met onze webdatabase. Zo krijgen de websitebezoekers altijd een up-to-date overzicht op de opleidingen die ze online kunnen bestellen.

Katrien Vanherck

Uitwerking

Tijdens het vooronderzoek interviewden we klanten uit diverse doelgroepen om te weten te komen hoe ze de samenwerking met Xylos ervaren en wat ze misten op de huidige website.

Katrien: “We kozen voor Newance omdat ze er een punt van maken om niet halsoverkop aan een project te beginnen. Vooraleer ze een website beginnen te programmeren, denken ze eerst grondig na over de doelstellingen, de doelgroepen en de inhoud. Voor een omvangrijk project als dit was het voor mij noodzakelijk om de opbouw te beginnen met een vooronderzoek en wireframes. Ook intern was dit een verhelderende aanpak. Het gaf ons de kans om met een frisse blik te kijken naar onze corebusiness.”

“We werkten tijdens het volledige proces nauw met het Newance-team samen. Ik kon altijd bij hen terecht voor een opmerking of aanpassing. Ze bouwden het CMS in Drupal maar breidden de mogelijkheden uit zodat we veel vrijheid hadden om de content te beheren en de weergave van de cursussen te optimaliseren. Ook voor het winkelmandje keken de programmeurs verder dan de standaardmodules van Drupal. Ze verloren de gebruiksvriendelijkheid nooit uit het oog en we hielden intens contact tot alle details goed zaten. Newance slaagde erin om heel technische zaken op een heel begrijpelijke manier te verwoorden, zodat de samenwerking vlot verliep.”

We breidden de standaard Drupal-modules uit zodat Xylos over meer mogelijkheden beschikte om cursussen te beheren. Op een dieper niveau werd de koppeling met het CRM van Microsoft Dynamics geoptimaliseerd. Vroeger werd de informatie op de website alleen ’s nachts gesynchroniseerd, nu gebeurt dat in real time.

Newance beschikt over de gave om zeer technische details op een heldere, begrijpelijke manier te vatten. Daardoor konden we zeer nauw samenwerken.

Het resultaat

In augustus 2015 waren beide websites klaar. Dankzij het responsive design bestellen bezoekers ook mobiel opleidingen.

Katrien: “De website moest op tijd klaar zijn om een groot kennisevenement voor IT-professionals te promoten. Newance haalde die deadline en dankzij het flexibele CMS konden we meteen promoties en cursussen publiceren.”

“Het concept om online diensten aan te kopen is best vernieuwend. Bezoekers kunnen dankzij een gebruiksvriendelijke interface meerdere mensen tegelijk inschrijven voor een cursus en meteen online betalen met kredietkaart. Bovendien kunnen ze dat nu ook via mobiele toestellen.”

“Newance neemt ook zijn verantwoordelijkheid op na de oplevering. Ik kan ze op elk moment rechtstreeks bereiken om iets te laten aanpassen.”

Bekijk de website

Heb je inspiratie voor een nieuwe website of ontbreekt het net daaraan?

Kom dan even langs voor een kennismaking met ons team. Je vertrekt gegarandeerd met frisse ideeën over de manier waarop je nieuwe website of webshop je bedrijfsactiviteiten doet groeien.

Maak nu een afspraak