Website voor Agence Demanet

Strategie | Webteksten | Design | Newance CMS | Omnicasa


  • Koppeling met Omnicasa
  • Van een standaard template-website naar een klantgerichte website

Diagnose en scope

Immokantoor Agence Demanet is het levenswerk van Pieter Demanet. Zijn missie: de ideale match vinden tussen koper en verkoper. Agence Demanet ziet het waarmaken van zijn beloftes als een erezaak: hij wil een luisterend oor zijn, advies en eerlijke feedback geven, snel en duidelijk communiceren en juridische zekerheid bieden.

Pieter Demanet: “Onze vorige website was niet meer dan een invulling van een standaard template. Bij mijn weten bestaan er zeker 50 immosites binnen die template. Daarom zochten we in eerste instantie naar een manier om ons te onderscheiden van andere kantoren. Ik ben immers van mening dat een website een persoonlijk verhaal moet vertellen. Mensen kopen niet bij een kantoor maar bij iemand van vlees en bloed, in het geval van Agence Demanet dus bij mezelf.

Pieter Demanet: “Ik ben bij Newance terecht gekomen omdat ik onder de indruk was van de professionaliteit van hun werk. Bij hen zocht en vond ik het vertrouwen in een goede afloop. Het moest er dan ook meteen boenk op zijn. Dat een website maken tijd kost, daar waren we ons wel van bewust. Je kunt geen efficiënte website vragen en tegelijk verwachten dat het resultaat al na een week gepresenteerd wordt. Nee, liever een site waarover goed werd nagedacht, dan snel werk maar half werk.

Bij Newance zocht en vond ik het vertrouwen in een goede afloop.

Pieter Demanet

Uitwerking

Pieter Demanet: “Eerst hebben we onze ideeën en wensen tegen het licht gehouden bij de mensen van Newance. We wilden sowieso een site die uitblinkt in functionaliteit. Maar de site mocht er ook visueel uitspringen. Op dat vlak hebben ze bij Newance onze verwachtingen overtroffen. Door een extra groene kleur toe te voegen aan het kleurenpalet, werd onze identiteit als het ware opnieuw gedefinieerd. Zo staat ook onze huisstijl nu volledig op punt. De nieuwe look straalt de klasse uit die klanten van ons verwachten. De standaard die zij gewoon zijn, willen ze ook terugzien in ons kantoor.”

Pieter Demanet: “Op functioneel vlak vreesde ik dat de integratie van de Omnicasa software binnen onze nieuwe webomgeving de grootste uitdaging ging worden. Zoals gezegd was onze vorige website gebouwd binnen de grenzen van een standaard template van Omnicasa. Hiervan wilden we enkel de overzichtelijke module waarin de woningen beheerd worden, migreren naar de nieuwe webomgeving. Ik was heel opgelucht toen bleek dat de panden perfect overgezet waren en de migratie vlekkeloos was verlopen. Sowieso zijn we heel tevreden over de algemene samenwerking en opvolging door Newance. Hetgeen gedaan moest worden werd gedaan, zonder de minste strubbelingen onderweg.

Onze site is klaar voor de toekomst. Alle functionaliteiten zijn aanwezig om mee te groeien met het bedrijf. Dat komt omdat we met Newance eerst alles strategisch uitgedokterd hebben. Het is veel beter om je tijd te nemen voor een website dan snel-snel te willen werken om daarna rap op de beperkingen te botsen.

Pieter Demanet

Resultaat

Pieter Demanet: “Meteen vinden wat je zoekt. Daar was en is het me in de eerste plaats om te doen. In de overtuiging dat meer en meer bezoekers via een smartphone op onze website komen, is gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit essentieel. Het resultaat is er dan ook naar: de gebruikerservaring op de site wordt als heel intuïtief ervaren. Op de nieuwe website vinden bezoekers in 1-2-3 de weg naar hun favoriete pand.

Benieuwd welke boost we aan jouw onderneming kunnen geven?
Contacteer onsof bel ons op +32(0)9 391 46 26