Webshop voor verlichting.be

Strategie | Webteksten | Design | Magento 2

  • Synchronisatie Magento 2 met ERP-pakket Sage DBFACT
  • Harmonisch linken van fysieke winkel met online webshop

Diagnose en scope

Verlichting.be is een online en offline speciaalzaak in algemene binnen- en buitenverlichting voor particulieren en bedrijven. Verlichting.be groeide van een eenmanszaak uit tot een team van sfeerscheppers en experts in het creëren van een totaalconcept, rekening houdend met de gewenste stijl, lichtbehoefte en budget. Bij Verlichting.be kan je terecht voor alle merken, van middenprijsklasse tot en met het absolute topniveau.

Fernand Vandendriessche kwam Newance op het spoor toen hij hulp zocht om zijn website www.verlichting.be verder te automatiseren en up te daten. De toenmalige webbouwer slaagde er immers niet in de beloftes waar te maken waardoor Fernand en co de digitale trein dreigden te missen. In zijn zoektocht naar oplossingen en antwoorden kwam Fernand in contact met Newance. Het begin van een mooie samenwerking.

Fernand Vandendriessche: “De update van Verlichting.be dreigde de mist in te gaan. De site was allesbehalve mobile friendly, de zoekfunctie werkte niet, de overgang van Magento 1 naar Magento 2 liet op zich wachten, de synchronisatie stond niet op punt, enzoverder. Ik voelde me in de steek gelaten en kon niet anders dan aankloppen bij andere aanbieders. Newance toonde meteen dat het over de nodige knowhow beschikte. Ik was snel overtuigd van hun aanpak.”

Een webshop is als een echte winkel: het volstaat niet om de deur open te doen.

Fernand Vandendriessche

Uitwerking

Aangezien zaakvoerder Fernand Vandendriessche zelf heel goed op de hoogte is van de mogelijkheden van Magento vond hij in Newance een perfecte sparring partner. Zo konden enkele technische knopen snel doorgehakt worden. Welke functionaliteiten van standaard Magento kunnen we gebruiken? Waar is er maatwerk nodig? Fernand had het maar te vragen, hij wist dat hij steeds een correcte inschatting terugkreeg.

Fernand Vandendriessche: “We kozen ervoor om niet verder te bouwen op de bestaande website maar startten met een nieuwe Magento 2 omgeving, dus eigenlijk opnieuw van nul. Met Sage DBFACT hadden we reeds een zeer uitgebreid ERP-pakket inclusief CRM en kassasysteem. Daarin worden gegevens zoals het artikelnummer, de productnaam, de productomschrijving, de stockgegevens en de prijs bijgehouden. Via een vlotte synchronisatie hebben we ervoor gezorgd dat deze gegevens op periodieke tijdstippen geëxporteerd worden naar de Magento 2 webshop.”

Verlichting kopen is niet evident. Er moet met heel veel zaken rekening worden gehouden: wat is het wattage, de vorm, het soort licht, de prijs, de stijl, wat zijn de afmetingen? Een webshop voor verlichting moet mensen in die mate informeren dat ze een goede aankoop kunnen plaatsen. Vandaar de keuze om prominent op de homepagina met filters te werken.

Fernand Vandendriessche: “Bezoekers van Verlichting.be moeten snel hun keuze kunnen maken en bij hun gewenste product uitkomen. Daarom hebben we bovenaan de homepagina twee filters toegevoegd die het mogelijk maken te kiezen tussen enerzijds het soort verlichting (binnenverlichting, buitenverlichting, badkamer verlichting, …) en anderzijds de stijl (landelijk, modern, klassiek, …). Onder de getoonde resultaten kan vervolgens verder gefilterd worden op een hele reeks producteigenschappen.

Newance toonde meteen dat het over de nodige knowhow beschikte. Ik was snel overtuigd van hun aanpak.

Fernand Vandendriessche

Resultaat

Naast een website is Verlichting.be ook een “bakstenen” winkel in Sint-Niklaas. De website én de winkel vormen samen het verhaal Verlichting.be. De sterke combinatie online en offline maakt deze zaak helemaal klaar voor de toekomst. Op de website springt de fysieke winkel er mooi uit. De professionele look en feel geeft potentiële klanten bovendien het vertrouwen dat ze voor verlichting ook in de fysieke winkel aan het juiste adres te zijn.

Fernand Vandendriessche: “Natuurlijk is het de bedoeling dat de website naast het genereren van online verkoop ook mensen naar onze showroom lokt. We willen ons zowel via onze website als via onze winkel profileren als dé referentie voor verlichting in het Waasland en daarbuiten. Dat doen we door rekening te houden met de gewenste stijl, lichtbehoefte en budget. Op de website doen we dat in het bijzonder ook door ons aanbod mooi en overzichtelijk te presenteren en door onze service en advies naar voren te schuiven.”

Fernand Vandendriessche: “Het werk is niet af. Een webshop is als een echte winkel: het volstaat niet om enkel de deur op te doen. Vandaag zijn er 2.800 producten opgenomen in de webshop. Het is onze ambitie om er binnen een jaar 10.000 te hebben en binnen 5 jaar 50.000 en zo te concurreren met de grote spelers. De basis zit alvast perfect. De website is nu alles wat ze daarvoor niet was: up to date, functioneel, responsive en snel.”

Benieuwd welke boost we aan jouw onderneming kunnen geven?
Contacteer onsof bel ons op +32(0)9 391 46 26