B2B Webshop Condor Safety

Strategie | SEO | Webteksten | Design | Magento 2

  • Webshop voor Condor Safety, verdeler van PBM’s, veiligheidskledij en gereedschap
  • Aangepaste prijzen voor B2B- en B2C-klanten
  • Automatische synchronisatie van productinfo, prijzen en stock vanuit erp-pakket
  • Overzichtelijke indeling van de verschillende productcategorieën
  • Diverse filters om productaanbod te verfijnen

Diagnose en scope

Condor Safety is een distributeur van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s),veiligheidskledij en werkmaterieel. De zaak groeide uit van nichewinkel voor boomverzorgers tot een autoriteit op het vlak van PBM’s. In 2017 lanceerden we een nieuwe website voor de distributeur, een jaar later volgde de nieuwe webshop.

Zaakvoerder van Condor Safety, Patsy Verplancke, vertelt waarom ze ervan overtuigd was dat we ook voor de webshop de geknipte partij waren: “Ik had geen enkele reden om aan Newance te twijfelen. Onze eerdere samenwerking verliep vlot en het resultaat mag gezien worden. Bovendien hebben ze veel technische kennis en creativiteit in huis. Samenzitten met de mensen van Newance levert altijd iets op.”

De nieuwe webshop moest het enorme aanbod van Condor Safety heel overzichtelijk presenteren aan professionals, doorverkopers en particulieren. Wie geïnteresseerd is in boomverzorging wil bijvoorbeeld alleen producten zien die aansluiten bij zijn of haar vakgebied. Ook een betere vindbaarheid in Google was belangrijk.

Patsy Verplancke: “Op vlak van functionaliteit verwachtten we dat klanten vlot kunnen bestellen, verlanglijstjes kunnen aanleggen en productinfo kunnen raadplegen, ongeacht het toestel of de browser. Aan onze kant was het belangrijk dat we met ons huidig erp-pakket konden blijven werken. Als we iets aanpassen aan de producten via het erp-pakket, willen we dat de webshop dat automatisch overneemt. Andere webbouwers hadden eerder al hun tanden stukgebeten op die koppeling.”

We konden het initiatief aan de mensen van Newance laten omdat ze heel goed begrepen waar we naartoe wilden en wat onze verwachtingen waren.

Patsy Verplancke

Uitwerking

We werkten nauw samen met de IT-partner van Condor Safety die het erp-pakket ontwikkelde en beheert.

Patsy Verplancke: “De technische mensen van Newance namen onder meer het initiatief om samen te zitten met onze IT-partner om de koppeling van a tot z rond te krijgen. Dat vond ik een verademing. We konden het initiatief aan Newance laten omdat ze heel goed begrepen waar we naartoe wilden.”

De indeling van de producten trokken we gelijk met de structuur van de website van Condor Safety. Bezoekers klikken via de hoofdnavigatie direct door naar een productaanbod dat aan hun sector aangepast is. Dankzij filters zoals productcategorie, maat en kleur, verfijnen ze het aanbod.

Patsy Verplancke: “De indeling hadden we samen met Newance gemaakt tijdens de ontwikkeling van de website. Onze klanten lieten weten dat ze die structuur overzichtelijk vonden, wat voor ons een bewijs was om de webshop op dezelfde manier aan te pakken.”

Klanten krijgen altijd de meest actuele productinformatie, prijzen en voorraadstatus te zien. In Nederlands én in het Frans. Want Condor Safety is ook zeer actief in Wallonië en Frankrijk.

Patsy Verplancke: “Onze vorige webshop was eerder beperkt, nu hebben onze klanten veel meer mogelijkheden. Ze vinden makkelijker producten, kunnen 24/7 bestellen en maken gebruik van favorietenlijstjes of de bestellinghistoriek om eerdere bestellingen te herhalen.”

Onze ranking in Google is direct gestegen. Nieuwe (potentiële) klanten vinden makkelijker de weg naar onze webshop én website. Dat merken we aan de contactopnames.

Resultaat

We organiseerden een gebruikerstest waarbij vaste klanten van Condor Safety een eerste versie van de webshop uitprobeerden.

Patsy Verplancke: “Die gebruikerstest was een goed idee. Zo konden we kinderziektes opsporen en fixen voor we officieel live gingen.”

Patsy Verplancke: “Toen we live gingen, stroomden de bestellingen en complimenten vlot binnen. Een leuk gevoel. Wat ons heel positief verrast, is dat onze ranking in Google sterk gestegen is. En dat slechts 2 weken na de lancering. We scoren al heel goed op bepaalde merknamen en producten. Daardoor krijgen we ook meer vragen binnen van potentiële klanten die ons vinden op een organische manier.”

Benieuwd welke boost we aan jouw onderneming kunnen geven?
Contacteer onsof bel ons op +32(0)9 391 46 26