Young potential Wout ontplooit zich bij Newance

Geschreven door Matthieu op 13/06/2019

“Ja, ik heb al studentenjobs in den bouw enzo gedaan hoor, maar geef me toch maar mijn vakgebied.” Aan het woord is Wout Van Wonterghem, derdejaars student aan de Gentse Odisee hogeschool, afstudeerrichting Web & Mobile en in zijn vrije tijd een avontuurlijke wakeboarder/duiker. Bij Newance krijgt Wout de kans om zijn eerste professionele stappen te zetten. “Het belangrijkste is dat ik enorm veel bijleer.” Wie zijn wij om Wout tegen te spreken ...

Mijn tijd nuttig besteden

Omdat Wout zijn studies over 4 in plaats van 3 jaar spreidt, hoeft hij sinds begin dit schooljaar slechts 2 dagen per week naar de les te gaan. “De rest van de week gewoon thuis zitten, dat wordt rap saai hoor,” weet Wout.

“Aangezien ik mijn tijd liever nuttig besteed, ben ik enkele maanden geleden gaan aankloppen bij een interimbureau. Met weinig succes. Even heb ik wat bijgeklust in de bouw. Dat was wel wijs, maar ook niks om lang te blijven doen. Omdat ik op zoek was naar een studentenjob in mijn interessesfeer heb ik me ingeschreven bij Studaro, een jong Gents bureau dat “young talents connects with forward thinking employers”. En via Studaro ben ik dus bij Newance terechtgekomen.”

 

Bij Newance heb ik het gevoel echt mijn steentje bij te dragen

Wout

 

Bij Newance wordt de extra werkkracht alvast met open armen ontvangen. Wout: “Op school leren we in elke taal programmeren. Dankzij deze brede basis kon ik vrij makkelijk instappen in het Newance verhaal. Het grote voordeel van werken bij Newance is dat ik me veel meer verdiep in bepaalde programmeertalen. Ik heb al veel bijgeleerd over PHP en Laravel bijvoorbeeld.”

Wie weet wat de toekomst brengt...

“Het werk is hier bovendien heel gevarieerd en dat ligt me wel. Ik zou nooit bij een groot bedrijf kunnen werken waar één grote groep aan één gigantisch project werkt. Bij Newance zijn de projecten op mensenmaat en heb ik het gevoel ook écht mijn steentje bij te dragen. Hier wordt echt in team gewerkt en samen overlegd, veel meer dan op school toch. Ik hou bovendien van de aangename sfeer bij Newance. Er wordt goed doorgewerkt en tegelijk is er altijd wel iemand die me kan helpen als ik een vraag heb.”

Wout heeft de smaak alvast goed te pakken: “Newance wordt volgend schooljaar mijn vaste stageplaats. Ik kijk er al naar uit. En wie weet wat het avontuur daarna nog brengt … “

Geschreven door
Matthieu Voet

Zaakvoerder en informatiearchitect. Zorgt ervoor dat je klanten snel vinden wat ze zoeken. 

Plaats een reactie

Reageer op dit artikel

Wordt niet weergegeven op de website.