Een dag uit het leven van Pieter-Jan, PHP developer bij Newance

Geschreven door Pieter op 01/07/2015

Nog net geen twee maanden geleden startte ik als PHP Developer bij Newance. Vandaag heb ik al de volledige verantwoordelijkheid en controle over enkele projecten. Dat is typisch aan werken bij Newance, je krijgt er de kans om je te ontplooien en om initiatief te nemen.

Een dag als PHP developer

Mijn dag start rond 7u30. Als eerste op mijn agenda staat het oplossen van enkele kleine problemen. Nadien ga ik aan de slag met een groot project dat voor die periode ingepland staat. Bij Newance ben ik verantwoordelijk voor het programmeren van de websites. Je vindt mij meestal terug aan mijn bureau met de koptelefoon op en met een kop koffie. Als ik in ‘the zone’ ga, laat je mij beter gerust :-). Als ik voortdurend gestoord word, is het moeilijk om de concentratie te behouden en bij het project te blijven. Veel mensen onderschatten dat nog vaak. Gelukkig begrijpen de collega’s dat wel.

In het begin werd ik heel nauw opgevolgd door de Senior PHP developer, Pieter, maar dat veranderde snel. Naarmate ik meer kennis en ervaring opdeed, kreeg ik meer vrijheid en verantwoordelijkheid.

Bij Newance werken is "speciaal"

Er is oog voor detail. Je krijgt als developer alle tijd om jouw project af te werken tot in de details. Hierbij is het belangrijk om van bij het begin de juiste werkwijze te hebben en overeen te komen in de werkwijze die gebruikt wordt. Op die manier kan je een project afleveren wat volledig afgewerkt is en waar je echt trots op bent.

Er wordt bij Newance ook van jou verwacht dat je meedenkt over elk project. Het is geen kwestie van een kans krijgen om mee te denken of om input te leveren, het moet gewoon. Dat resulteert in een hoog inlevingsvermogen voor de klant en zijn/haar doelgroepen. Het klinkt misschien als een verplichting maar eigelijk is dat een noodzaak als werknemer in een webbureau. Je moet er gewoon bij betrokken worden, je moet op de hoogte zijn van de projecten. Zonder inlevingsvermogen kan je nooit zo’n eindresultaat afleveren.

Door het feit dat iedereen binnen Newance aanspreekbaar is, krijg je ook de kans om van iedereen bij te leren. In eerste instantie leerde ik vooral bij van Pieter, maar ook van de andere collega’s. Zij hebben elk hun taken en hun competenties daarin. Dat geeft andere inzichten om een bepaalde taak uit te voeren.

Wil je ook meewerken aan Newance?

Score! Er staat nog een vacature open voor PHP developer. Je zal mij ondersteunen in het programmeren van onze websites en webshops.

Solliciteer nu

Geschreven door
Pieter Cappelle

Zaakvoerder en back-end developer. Stelt alles in vraag tot statistieken hem het antwoord geven. Gehuwd met Veerle en papa van Emma & Lisa. Izegemnaar in hart en nieren.

Plaats een reactie

Reageer op dit artikel

Wordt niet weergegeven op de website.