Eva over office management ... en kleedjes maken

Geschreven door Eva op 21/05/2019

Hi, ik ben Eva en sinds kort mag ik me de “Office Manager” van Newance noemen. Tijd om eens stil te staan bij mijn eerste Newance-weken. Hoe is het om voor Newance te werken? Hoe ervaar ik het team, de sfeer? Als kleermaakster in bijberoep probeer ik het van naaldje tot draadje uit te leggen. Want creatief bezig zijn met stof kent opvallende gelijkenissen met office management.

Vast patroon, uniek resultaat

De creatie van een kledingstuk verloopt volgens een vast proces: het kiezen van een patroon, een structuur, de stoffen, het naaien zelf, de afwerking, enzoverder. Het zijn telkens gelijkaardige acties met een uniek eindresultaat. In grote lijnen loopt het werk bij Newance ook volgens een terugkerend proces van taken, maar tegelijk is elke dag uniek.

 

Bij Newance werven ze mensen bewust aan "op de groei"

Eva

 

Mijn werkpatroon ziet er ongeveer als volgt uit: ik verwerk inkomende en uitgaande facturen, doe de loonverwerking, ben eerstelijn contactpersoon voor klanten en collega’s rond administratieve vereenvoudiging en ben verantwoordelijk voor een lappendeken aan logistieke taken. Dat gaat van de post afhalen tot chocolade deals sluiten met de Paashaas ;). Op die manier kunnen mijn collega’s zich nog beter focussen op hun lopende projecten. Geen dag is hetzelfde dus.

Op de groei

Bij Newance wordt veel belang gehecht aan het individueel groeitraject van elke medewerker. Via een interessante talentenworkshop kwam ik te weten waar mijn talenten liggen, hoe ik oplossingen creëer, collega’s in beweging krijg en waar ik drive uit haal. Super interessant. Jaja, bij Newance werven we mensen bewust aan “op de groei”.

De kunst van het combineren

Als ik een cool truitje heb genaaid, dan is de uitdaging om andere kledingstukken te maken die erbij matchen. Kledingstukken combineren is een kunst, net zoals de juiste balans vinden tussen work en life dat is. Met deze balans wordt bij Newance heel respectvol omgegaan. Dat ik deze part-time job makkelijk kan combineren met mijn fulltime mama-zijn en mijn bijberoep is dan ook een absolute meerwaarde waardoor ik elke dag met veel plezier kom werken.

Apart accessoire

Als Office Manager ben ik misschien een wat apart accessoire in de “IT-collectie” van Newance maar dat wil niet zeggen dat ik op een eilandje werk. Na een introductie over de programma’s en de werkwijze voelde ik meteen het vertrouwen om zelfstandig aan het werk te gaan. Het team staat steeds paraat om mijn vragen te beantwoorden. Bij Newance word je gegarandeerd snel opgenomen in de groep. De aangename sfeer helpt hierbij natuurlijk ook wel. Ik kijk er dan ook naar uit om mij verder te ontplooien in deze ambitieuze, levendige omgeving.

Geschreven door
Eva Naessens

Plaats een reactie

Reageer op dit artikel

Wordt niet weergegeven op de website.