Kijk binnen in ons gloednieuw kantoor

Geschreven door Matthieu op 26/04/2017

Op 10 april ontkoppelden we – even – onze computers. Iets vroeger dan gepland besloten we om te verhuizen. Samen klaarden we de volledige klus in enkele uren tijd. De laatste taak: ons adres op de website veranderen. ‘Steenweg Deinze 150/20 Nazareth’ werd definitief ‘Steenweg Deinze 150/35’. Een kleine aanpassing, maar voor ons een wereld van verschil.

Sinds Newance in 2014 het Gentse centrum inruilde voor het New Westral Business Park in Nazareth, groeide ons team van 3 werknemers naar 10. Onze kantoren verloren stilaan hun glans. Toen bleek dat de volledige voorkant van New Westral Business Park een grondige make-over kreeg, namen we een optie op een fris kantoor dat we meteen zagen zitten.

Nu we al 3 weken geïnstalleerd zijn, weten we het zeker: in dit kantoor zijn we klaar om nieuwe stappen te zetten en nog beter werk te leveren.

Ruimte voor ideeën en teamwork

Het grootste verschil met de oude kantoren is de indeling van de ruimte. Vroeger zaten we in 4 aaneengeschakelde lokalen met deuren tussen. Nu zitten we allemaal in een centrale ruimte.

Lien: “Er is een veel ruimtelijker gevoel, en toch is het hier ook gezellig. Ik ben het gewoon
om met veel mensen in 1 ruimte te werken, ik vind dat stimulerend. Ook voor het teamgevoel: met 1 blik of enkele woorden kan je snel overleggen.”

Let there be light!

De voorgevel van ons nieuw kantoor bestaat uit grote glasoppervlaktes. Daardoor kijken we uit op de parking, de Steenweg Deinze, het groene landschap dat daarachter ligt en de blauwe hemel. Het kantoor baadt in natuurlijk licht. Dat werkt beter dan de sterkste koffie. In slaap vallen achter de computer is haast onmogelijk ;)

Pieter-Jan: “We hebben eigenlijk nog geen enkele keer het licht moeten aanzetten, al is dat ook dankzij de lente. Natuurlijk licht is zeer inspirerend en stimulerend. Ik zit met veel meer energie aan mijn bureau.”

Comfort voor klanten

We kozen er bewust voor om een ontvangstruimte vrij te houden voor bezoekers. Daar genieten ze even van een koffietje of frisdrank in een comfortabele zetel. En omdat het oog ook wat wil hebben we naast comfort ook aandacht voor design.

Joachim: “Het is een leuk gevoel als je klanten meteen op hun gemak kan stellen door ze een comfortabele zitplaats aan te bieden en een koffietje. In tegenstelling tot vroeger lopen klanten nooit meer verloren.”

Het Newance-dna zit in elk hoekje

Net voor de verhuis, brachten we tijdens een workshop met Human Reef de Newance-waarden in kaart. Dat zijn de waarden die alle werknemers uitdragen en Newance de voorbije jaren gevormd hebben:

 • Vertrouwen
 • Passie
 • Samenwerking
 • Ontspanning
 • Groei
 • Openheid

Ons nieuw kantoor draagt meer dan ooit die waarden uit:

 • Het is een heel open ruimte die samenwerking bevordert en transparantie symboliseert.
 • Een lichtblauwe zuil voor het raam zorgt ervoor dat het uitzicht altijd een beetje Newance-blauw is.
 • Een kunstwerk in de ontvangstruimte, dat bestaat uit een metalen raster, symboliseert samenwerking onderling en met onze klanten.
 • Via een grote schuifdeur kunnen we buiten een luchtje scheppen of een kleine wandeling maken. En er is ook een zithoek met zitkussens een zetel. Eventjes ontspannen tussendoor is belangrijk.
 • We hebben voldoende ruimte voorzien om toekomstige groei op te vangen.
 • Een hertenkop symboliseert het vertrouwen, de fierheid en de passie waarmee we aan elk project werken.
 • Alle waarden worden binnenkort ingekaderd en opgehangen aan de muur.

Wist je dat ...

... Lien kussenslopen gestikt heeft voor onze nieuwe zithoek?
... iedereen wat mag prikken op onze nieuwe kurkmuur? Voorlopig hangen daar Polaroid-foto’s van de medewerkers en enkele geboortekaartjes.
... een stagiair de verantwoordelijkheid kreeg om ons nieuw kantoor in te richten?
... de aparte maar transparante ruimte van Pieter en Matthieu bijna volledig geluidsdicht is?
... we nu een eigen keukentje hebben die uitgerust is met een vaatwasmachine, een extra koelkast en een combimagnetron?

Geschreven door
Matthieu Voet

Zaakvoerder en informatiearchitect. Zorgt ervoor dat je klanten snel vinden wat ze zoeken. 

Plaats een reactie

Reageer op dit artikel

Wordt niet weergegeven op de website.