Mijn eerste maand stage bij Newance

Geschreven door Pieter op 27/03/2014

Het was een stage waar ik vooraf al enorm naar uitkeek. Als beginnende programmeur eens proeven hoe het er in het echte bedrijfsleven aan toe gaat. En het kon dan ook niet snel genoeg februari zijn. De start was moeizaam maar eenmaal in het ritme geraakt te zijn, ging het alleen maar super goed. Het is een dusdanig fenomenabele ervaring dat de tijd supersnel vooruitvliegt, want ondertussen zijn we zelf al een maand verder.

Via de school hadden we een stagetool om stages te zoeken. De vacature van Newance sprak me direct aan omdat het niet zomaar het maken was van een webshop. Maar ook het experimenteren met sociale media zoals Facebook, Twitter, Google+ enz…

Daarnaast was het niet alleen de stageopdracht die er zeer leuk uitzag. Al bij mijn eerste sollicitatie had ik het gevoel van “in zo een bedrijf zou ik graag willen starten als web developer”. Voornamelijk omdat ik dan ook de vrijheid krijg om mij te concentreren op mijn sportcarriere waar ik momenteel ook het maximum uit wil halen.

Momenteel ben ik als volleyballer actief in de Liga B (Voor de volleyballeken Liga B = 2de Klasse bij bvb. voetbal) bij JTV Dero Zele/Berlare. Maar ik heb zeker de ambitie om de stap naar de hoogste reeks van het volleybal te zetten.

Bij Newance ben ik dan ook in een jonge onderneming terecht gekomen, waar je als stagiair ook de ups en downs van dichtbij mee ervaart. Je moet echt wel een uniek concept hebben om niet zomaar hetzelfde te doen als de concurrentie. En om potentiële klanten te overtuigen om voor jou te kiezen.

Bij Newance heeft dit zeker succes, gezien de resultaten die ze halen samen met hun klanten.

We zijn nu al een maand ver en ik zal zeker de volgende dingen nooit vergeten.

Toffe collega's

Met Pieter en Matthieu ben ik niet alleen 2 ondernemers tegen gekomen maar ook 2 toffe collega’s.

Met Pieter als stagebegeleider heb ik een begeleider waar ik enkel van kon dromen. Volgens een klant zelf één van de betere. En ik citeer dan ook "Pieter is iemand die zijn vak volledig van buiten kent.”

En dit kan ik dan ook alleen maar beamen. Je mag hem eender welke PHP-functie vragen, hij kent ze allemaal van buiten.

Matthieu is iemand die zich meer bezig houdt met de sales. Hij weet hoe hij zijn diensten moet verkopen, hij is iemand die het goed kan vertellen en uitleggen. Ook het ontwerpen van wireframes, usability & design zijn dan echt ook zijn ding. Als programmeur heb ik altijd gedacht: ‘waarom zoveel tijd steken in deze vakgebieden’? Maar ondertussen heb ik gemerkt dat het zijn meerwaarde heeft. Een website is niet alleen maar code schrijven :-)

Daarnaast is het ook belangrijk dat je weet wat een bezoeker belangrijk vindt bij het bezoeken van een website. En dat je de website zodanig opmaakt dat de bezoekers direct vinden wat ze zoeken.

Leuk bedrijvencentrum

De site Ajuinlei 1 is echt wel een unieke locatie in het hartje van Gent, dicht bij de belangrijkste winkelstraat van Gent namelijk, “de veldstraat”. Maar vooral een rustige omgeving, met uitzicht op de bootjes die ondertussen al rondvaren in deze zomerachtige dagen die we al gekregen hebben.

Het leuke aan het feit dat de firma in een bedrijvencentrum gevestigd is, is ook dat je niet alleen op een kantoor zit, maar dat je ook nog veel contact hebt met de medewerkers van tal van andere bedrijven die er gevestigd zijn. 

Boeiende opdracht

Ook heel belangrijk is dat deze opdracht mij echt wel enorm aansprak. Soms kriebelt het zo erg dat ik ‘s avonds of in het weekend er gewoon aan wou verder werken.

Er wordt ook wel gezegd wat er allemaal moet gemaakt worden, maar daar buiten krijg ik ook de vrijheid om aan extra’s te werken of zelf te kiezen welke jquery bibiotheek ik ga gebruiken voor de opdracht.

Tal van positieve dingen en ik zou dan ook zeggen op naar een volgende maand, bij Newance !!!

Geschreven door
Pieter Cappelle

Zaakvoerder en back-end developer. Stelt alles in vraag tot statistieken hem het antwoord geven. Gehuwd met Veerle en papa van Emma & Lisa. Izegemnaar in hart en nieren.

Plaats een reactie

Reageer op dit artikel

Wordt niet weergegeven op de website.