Deel en heers: interne kennisdeling bij Newance

Geschreven door Matthieu op 02/04/2019

Een nieuw lente, een nieuw geluid. Sinds maart organiseren we bij Newance een maandelijks moment van interne kennisdeling. Het concept is hapklaar: een of meerdere collega’s lichten een of meerdere interessante en zelfgekozen topics toe. Een schotel smakelijk gevulde wraps doet de rest. Food for thought and belly dus.

Kennis in huis

Interne kennisdeling staat hoog aangeschreven bij Newance. Ten eerste schuilt er gewoon veel nuttige kennis in het team. Tijdens de werkuren zijn we vaak 100% gefocust op de lopende projecten waardoor er weinig tijd over is om nieuwe inzichten te delen.

Professionele leercultuur

Daarnaast zien we het ook als een motivatie en stimulans om blijvend bij te leren. En dat werkt in twee richtingen. Van een moment van kennisdeling steekt iedereen wel iets op en ondertussen worden collega’s gestimuleerd om zelf ook op zoek te gaan naar nieuwe kennis.

Sharing is caring

Ten slotte merken we dat er ook wel enige fierheid meespeelt. Onze collega’s zijn trots op hun werk. Zo’n kennisdeling is een ongedwongen manier om aan het team te tonen waar je mee bezig bent en wat je onderweg hebt opgestoken.

Geschreven door
Matthieu Voet

Zaakvoerder en informatiearchitect. Zorgt ervoor dat je klanten snel vinden wat ze zoeken. 

Reacties op dit artikel

Helaas gaat er inderdaad heel wat kennis verloren door... gebrek aan communicatie tussen de collega's.
Goed initiatief!

Geschreven door Thomas op 26 mei 2019
Plaats een reactie

Reageer op dit artikel

Wordt niet weergegeven op de website.